Projekt

World Folk Project

2017. National Folk Museum of Korea
Matija Dronjić, kustos Etnografskog muzeja u Zagrebu i stipendist programa međunarodne razmjene Cultural Partnership Initiative pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, sporta i turizma Republike Koreje sudjelovat će u periodu od početka lipnja do kraja listopada 2017. godine na međunarodnom projektu korejskog Nacionalnog etnografskog muzeja (National Folk Museum of Korea kao gostujući kustos i istraživač. World Folk Project zamišljen je kao platforma za okupljanje istraživača iz čitavog svijeta s ciljem ostvarivanja različitih perspektiva u sagledavanju specifičnih pitanja vezanih uz kulturnu baštinu.

Prilog projektu je istraživanje koje će se fokusirati na višedimenzionalni uvid u korejski sustav zaštite i očuvanja nematerijalne kulturne baštine putem serije studija slučaja koje će poslužiti kao polazište za komparativnu analizu korejskih i hrvatskih praksi. Istraživanje stavlja poseban naglasak na odnos široke palete relevantnih dionika spram nematerijalne kulturne baštine – institucija, nevladinih organizacija, lokalnih zajednica i pojedinaca, s ciljem identificiranja potencijalnih izazova i sukladno tome definiranja smjernica za revidiranje, poboljšanje i daljnji razvoj sustava njenog održivog očuvanja i zaštite u obje zemlje.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.