Kontakt

Etnografski muzej
Trg Mažuranića 14
10000 Zagreb

T+385 (0)1 4826 220
E emz@emz.hr

Radno vrijeme

Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

Ulaznice

CIJENA ULAZNICE

Odrasli individualno: 20 kuna
Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
10 kuna
Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
40 kuna

GRATIS ULAZNICE

Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

Radionice

Radionice iz redovne ponude:
Djeca: 15 kuna
Odrasli: 25 kuna
Obiteljska: 40 kuna

Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Stručna vodstva

Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
Na engleskom jeziku: 150 kuna

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Pristup

Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.

Radno vrijeme i ulaznice


POSJET MUZEJU


Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.


CIJENE ULAZNICA


Odrasli individualno: 20 kuna
Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba): 10 kuna
Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom): 40 kuna

GRATIS ULAZNICA

Djeca do pet godina starosti;
članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta;
učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna;
društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama);
hrvatski branitelji;
nezaposleni državljani Republike Hrvatske;
novinari.

Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.


RADIONICE


Radionice iz redovne ponude:
Djeca: 15 kuna
Odrasli: 25 kuna
Obiteljska: 40 kuna

Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge

Informacije i najave
Željka Jelavić, muzejska savjetnica
T +385 (0)1 4826 220
T +385 (0)1 5507 874
F +385 (0)1 4880 321
E zjelavic@emz.hr


Marketing i PR


Odjel za poslove odnosa s javnošću i marketing obuhvaća svojim djelovanjem sve oblike promicanja tradicijske kulture i baštine, kako u okviru muzejsko djelatnosti, tako i na području edukacije za građane svih dobnih i nacionalnih skupina. Brine o stvaranju pozitivne slike muzeja u javnosti. Kroz kompleksno i multidisciplinarno djelovanje, popratnim se programima prilagođava svom okruženju bez kompromitiranja osnovne misije – očuvanja tradicijske baštine.

Brojna događanja koja tematski prate građu u stalnom postavu i izložbene projekte, realiziraju se u zgradi Etnografskog muzeja ali i izvan same muzejske zgrade (u bolnicama, knjižnicama, dječjim vrtićima, školama, udrugama, npr. projekt Dajmo djeci korijene i krila). Usmjeravanje prema publici zadatak je koji nas potiče na osmišljavanje i prezentiranje novih sadržaja pa osim izlaganja predmeta, uz koncepcijski i dizajnerski inovativne izložbe – dodatnim tematskim programima želimo posjetiteljima pružiti potpun doživljaj sveobuhvatne muzejske djelatnosti.

Kreativno obogaćujemo kulturnu ponudu Grada Zagreba kroz suradnju sa Turističkom zajednicom grada Zagreba i drugim ustanovama u kulturi sudjelujući u projektima kao što su Advent u Zagrebu, Noć muzeja, Međunarodni dan muzeja itd. Sustavno djelujemo na poticanju multikulturalnosti kao prepoznatljivoj misiji Etnografskog muzeja. Sudjelujemo i organiziramo Međunarodne konferencije Etnografskih muzeja, Međunarodni gajdaški festival, Nordijski festival, Brazilakticu, Dane Afrike i dr. Domaćini smo muzejskim izložbama etnografske tematike srodnih institucija iz drugih hrvatskih gradova te europskih zemalja, udruga pripadnika nacionalnih manjina i veleposlanstava zemalja koje prezentiraju vlastitu tradicijsku kulturu.

Ukupna marketinška i promotivna aktivnost odvija se na nekoliko razina s ciljem što boljeg pozicioniranja Etnografskog muzeja na kulturnoj karti grada i države (tuzemni projekti) i karti Europe (međunarodni projekti).

Odjel za odnose s javnošću i marketing muzeja surađuje sa svim odjelima unutar Muzeja, uključuje se u sve aspekte planiranja, provedbe i promoviranja pojedinih projekata. Nakon završetka faze planiranja i odabira projekata, započinje s izradom konkretne promotivne kampanje, izrađuje marketinški i medijski plan nastupa pred posjetiteljima i korisnicima.

Odjel također surađuje s brojnim vanjskim suradnicima, turističkim i kreativnim agencijama, medijima, nakladničkim kućama i strukovnim organizacijama te obrazovnim ustanovama svih razina. Priprema nastupe na sajmovima, inicira, dogovara, priprema i vodi brigu o provođenju partnerske i sponzorske suradnje. Predlaže darove za tvrtke, dogovara različite vidove suradnje poput zahtjeva za snimanjima u prostoru Muzeju, komercijalnim korištenjem fotografske i video dokumentacije, najmu prostora za održavanje promocija, izložbi i predavanja, korištenjem tehničke opreme u vlasništvu Muzeja i sl.

Marketing i odnosi s javnošću:
Ivana Lušić
voditeljica marketinga
ilusic@emz.hr