<>

Kontakt

Etnografski muzej
Trg Mažuranića 14
10000 Zagreb

T+385 (0)1 4826 220
E emz@emz.hr

Radno vrijeme

Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

Ulaznice

CIJENA ULAZNICE

Odrasli individualno: 20 kuna
Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
10 kuna
Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
40 kuna

GRATIS ULAZNICE

Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

Radionice

Radionice iz redovne ponude:
Djeca: 15 kuna
Odrasli: 25 kuna
Obiteljska: 40 kuna

Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Stručna vodstva

Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
Na engleskom jeziku: 150 kuna

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Pristup

Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.

Matična djelatnost

Prema Zakonu o muzejima Matična djelatnost je organizirani oblik stručnog djelovanja unutar sustava muzeja Republike Hrvatske. Matična djelatnost obuhvaća poslove stručnog nadzora nad radom muzeja i stručne pomoći, unapređenja stručnog rada u muzejima i usklađivanje rada unutar sustava muzeja.

Etnografski muzej u Zagrebu je 2004. godine imenovan matičnim muzejem 1. razine za etnografske muzeje i zbirke, a voditelje matične djelatnosti imenovan je Ivica Šestan, muzejski savjetnik. Od 2010. godine voditeljica je Vesna Zorić, muzejska savjetnica. Tijekom proteklih godina posjećeni su etnografski muzeji 2. razine, etnografske zbirke u kompleksnim muzejima i veliki broj manjih lokalnih i privatnih etnografskih zbirki kako bi se stekao uvid u rad i probleme u djelovanju.

Najčešća pomoć odnosi se na riješavanje stručnih muzejskih i administrativnih pitanja vezanih za registraciju zbirki i osnivanja muzeja, na izradu stručnih mišljenja o zbirkama, pomoći oko organiziranja i provedbe računalnog inventiranja građe, usklađivanje unosa jedinstvenog nazivlja za predmete i sve druge pojmove u računalni program M++ koji su definirani u EMZ, te na savjetodavnu i praktičnu pomoć u preventivnoj zaštiti i konzervatorskim zahvatima na etnografskim predmetima. Posljednja u nizu bila je pomoć kolegama na poplavama ugroženom području Županjske posavine koju su pružili stručnjaci EMZ sudjelujući u akciji Muzejskog dokumentacijskog centra „Spašavamo baštinu“.

Informacije i kontakt:
Danijela Križanec-Beganović, viša kustosica
Matičarka I. razine za etnografske muzeje i zbirke Republike Hrvatske
T +385 (0)1 4826 220
E dkrizanec@emz.hr