Programi izvan muzeja

Radionice u sklopu projekta "#Za BITI +54" u Korenici 25. ožujka

25.03.2019. Korenica

Sadržaj poruke isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

Radionice u sklopu projekta "#Za BITI +54" u Korenici 25. ožujka

Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici čitanja i etnografsko i likovnoj radionici 25. ožujka 2019. u 10: 30 koje organiziramo za žene starije od 55 godina u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost.

U prostoru Narodne knjižnice općine Plitvička jezera 25. siječnja 2019. godine od 10:30 do 14:30 sati bit će organizirana radionica čitanja za žene starije od 55 godina. Radionica će se sastojati od čitanja poznatog Zagorkinog djela Tajna krvavog mosta i Zagorkinog kviza, te diskusije o statusu žena kroz povijest. Voditeljica radionice je Vesna Barilar.

U isto vrijeme, u Korenici u prostoru udruge Pokretač, održat će se Etnografska i likovna radionica. Etnografsku radionicu vodit će Anastazija Petrović i Anamarija Lenard koje će sudionice upoznati s elementima narodne baštine i tehnikom filcanja. Sudionice će kroz tehnike mokrog i suhog filcanja izraditi modne dodatke – broševe i ukosnice, inspirirane narodnim nošnjama Like. Idejno rješenje za ove predmete izradila je Jadranka Hlupić Dujmušić koja će na likovnoj radionici unutar etnografske upoznati sudionice s načinima na koji se tehnike filcanja transponiraju u elemente likovnog izraza i vlastita kreativna rješenja sudionica radionice. Za sudionice izvan Korenice, bit će organiziran prijevoz autobusom.

Na obje radionice možete se prijaviti putem telefona 099/514 1105, a kontakt osoba je Marijana Nahod.

Predznanje bilo koje vrste nije uvjet za sudjelovanje na radionicama, a uz radionice, bit će organizirano druženje s izvoditeljicama i ručak za sudionice. Na radionice je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Sva obrada osobnih podataka obavlja se isključivo u svrhu izvještavanja i opravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Sudjelovanje za korisnice je besplatno!
Projekt #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost provodi Centar za ženske studije u partnerstvu s Etnografskim muzejom iz Zagreba, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje Sutla te u suradnji s udrugom Pokretač iz Korenice. Radionica se odvija u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Sadržaj najave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

Za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima pratite našu na web stranicu: http://zenstud.hr/projekti/zabitiplus54/, te Facebook stranicu: https://web.facebook.com/zabitiplus54/.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.