<>

Programi izvan muzeja

Dajmo djeci korijene i krila

2013. - 2014. Izložbe 100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina Edukacija Prošlost i sadašnjost hrvatskih tradicijskih dječjih igračaka
„Dajmo djeci korijene i krila“, odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja Zagreb i Radija Kaj – započeo se ostvarivati darivanjem tradicijskih drvenih dječjih igračaka (uvrštenih na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine) djeci u vrtićima i dječjim domovima.

Prilikom svakog darivanja organizirana je predstava za djecu, radijska emisija, a projekt će se dopuniti edukativnim radionicama i izradom slikovnica na temu igračaka.

Cilj projekta je upoznati djecu vrtićke dobi s ovim tradicionalnim hrvatskim igračkama, s ekološkim aspektom proizvoda od drva te s korijenima hrvatske tradicije u izradi dječjih igračaka. Također se želi promovirati ovaj tradicijski obrt, kako bi se privuklo mlade buduće majstore da se okrenu izradi tradicijskih drvenih igračaka, a time bi se osigurao i ostanak na reprezentativnoj listi UNESCO-a.

Tijekom ovog dugoročnog projekta obići će se veliki broj vrtića i ustanova u kojima borave djeca, te će im se tom prilikom darovati tradicijske igračke koje su osigurali Etnografski muzej i Radio Kaj uz potporu partnera. Jedan od partnera su Narodne novine d.d., koje su se priključile projektu procijenivši ga hvalevrijednim, pogotovo što je usmjeren na naše najmlađe, na budućnosti našeg društva.

Predstava "Vilko i dlakavi čovjek" u izvedbi "Laboratorija zabave" tematski prati odgojno-obrazovnu akciju darivanja tradicijskih drvenih igračaka dječjim ustanovama.

Pročitajte više o projektu na: www.korijeni.info
 • galerija
 • video

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.