Događanje

U muzejskom hladu I

29.06.2021. - 02.07.2021. Etnografski muzej, Zagreb
Dragi roditelji, draga djeco,

Napokon su nam stigli školski praznici! Kao i svake godine, pripremili smo nove kreativne programe za školarce. U našim ciklusima četverodnevnih radionica „U muzejskom hladu“ družimo se, učimo uz igru, istražujemo i izrađujemo maštovite predmete u radionicama.
U ovom muzejskom kampu istražit ćemo tajne izložbe „Igračke - djetinjstvo zauvijek“ i pratećih izložbi „Igrom oko svijeta“ te gostujuće izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja „Igre i igračke – svjedoci vremena“.
Prvog dana saznat ćemo sve o tome kako su se djeca nekada igrala, zaigrati neke stare i neke nove igre, naučiti neobičnu brojalicu te se okušati u izradi vlastitog rekvizita za igru. Slijedi putovanje svijetom u kojem ćemo otkriti igračke iz dalekih krajeva svijeta te izraditi i ukrasiti omiljenu dječju igračku iz Australije – bumerang. Druga dva dana ugostit ćemo muzejsku pedagoginju iz Hrvatskog povijesnog muzeja koja će nas uvesti u svijet viteških i društvenih igara. U radionici „igre časti i vlasti“ saznat ćemo kakav je bio život junaka iz prošlosti. Postanite vitezovi na bijelom konju, princeze junakinje, kraljevi i kraljice i izradite vlastite igračke kojima ćete nastaviti omiljene igre časti i vlasti i nakon posjeta Muzeju. Za kraj našeg druženja prisjetit ćemo se omiljenih društvenih igara, saznat ćemo brojne zanimljivosti, a sve uz praktičnu primjenu znanja i izradu vlastitih kocki slagalica koje svatko može ponijeti kući. Zaputite se s nama na put kroz prošlost društvenih igara i neka igre započnu!
Autorice i voditeljice programa: Jelena Roboz, viša kustosica pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja, Silvia Vrsalović, muzejska pedagoginja Etnografskog muzeja

Četverodnevna radionica ''U muzejskom hladu'' održat će se od 29. lipnja do 2. srpnja 2021., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14., uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Sudjelovati mogu djeca od 7 do 12 godina, a cijena programa je 100 kn po djetetu (uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz postav i izložbu, sav potreban radionički materijal te osvježenja u pauzama).

Broj sudionika je ograničen, a prijave obavezne na edukacijaemz@gmail.com.

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Od 24. srpnja do 21. rujna 2021. godine:
  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subota: 10,00 - 13,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.