Događanje

Božićni sajam izdanja Etnografskog muzeja

13.12.2021. - 24.12.2021.
Dragi ljubitelji pisane riječi i narodne baštine,

pozivamo vas na Božićni sajam izdanja Etnografskog muzeja od 13. do 24. prosinca 2021. godine. Tijekom Božićnog sajma odobravamo promotivni popust od 30% sa željom da sebi ili nekom od svojih dragih darujete vrijedan poklon po pristupačnim cijenama.

Katalog možete preuzeti ovdje.

Načini kupnje:
- pouzećem (narudžba na mail: racunovodstvo@emz.hr),
- kupnjom u suvenirnici Etnografskog muzeja,
- pojedina izdanja možete nabaviti i u knjižarama Školske knjige.

Izdanja Etnografskog muzeja možete pregledati po kategorijama: katalozi izložbi, katalozi zbirki, knjige i časopisi Etnografskog muzeja Etnološka istraživanja.
Vrijedi spomenuti da Etnografski muzej od 1934. godine izdaje muzejski zbornik Etnološka istraživanja i građa. Danas je to znanstveni časopis Etnološka istraživanja koji izlazi jednom godišnje i u njemu se objavljuju znanstveni i stručni radovi iz područja etnologije i kulturne antropologije, muzeologije i srodnih znanstvenih disciplina. Osim toga časopis objavljuje prikaze (izložbi, kataloga, vodiča, knjiga), izvještaje sa skupova te radove vezane uz djelatnost Etnografskoga muzeja, kao i etnografskih odjela zavičajnih i gradskih muzeja te etnografskih zbirki u Hrvatskoj.
Katalozi obrađuju razne teme od opisa iznimno bogatih muzejskih zbirki do brojnih etnografskih istraživanja koji su rezultirali zanimljivim izložbama predstavljenim u Etnografskom muzeju.

Ovo je prilika da neka od recentnih izdanja Etnografskog muzeja nabavite po promotivnoj cijeni:

- katalog Igračke – djetinjstvo zauvijek,

- katalog Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave prati istoimenu izložbu čije autorice mr. sc. Aida Brenko, Vesna Zorić, Mareta Kurtin su nagrađene s dvije vrijedne nagrade; Nagradom Milovan Gavazzi za iznimna ostvarenja u etnološkoj i kulturnoantropološkoj struci u 2019. godini u kategoriji Muzejskog rada za autorstvo i muzeološki doprinos izložbe Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave i Posebno priznanje Hrvatskog muzejskog društva u 2019. godini za realizaciju izložbe,

- katalog Zbirka narodnih nošnji hrvatske dijaspore / The Croatian Diaspora Folk Clothing Collection čija je autorica Katarina Bušić nagrađena Nagradom Milovan Gavazzi za iznimna ostvarenja u etnološkoj i kulturnoantropološkoj struci u 2019. godini u kategoriji Muzejskog rada za istraživački rad i objavljenu publikaciju Zbirka narodnih nošnji hrvatske dijaspore.

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.